Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim političkim partijama južno od Save i Dunava

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim političkim partijama južno od Save i Dunava

Novi Sad, 12. decembar 2019 - Prioritet Lige socijaldemokrata Vojvodine u ovom trenutku je potpisivanje Memoranduma o budućnosti Vojvodine i formiranje Vojvođanskog fronta, jer borba za Vojvodinu, njena prava i razvoj mogu postojati samo ako je Liga socijaldemokrata Vojvodine jaka i organizovana. Mi smo spremni da pružimo ruku proevropskim snagama u Srbiji i Beogradu, jer bez evropskog bloka, na narednim izborima, mnogi ljudi će ostati bez opcije za koju bi želeli da glasaju - rekao je Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV, na sednici Glavnog odbora stranke. 

LSV

On je dodao da Srbija ima jaku proevropsku političku volju i da tu političku volju treba artikulisati i da je zbog toga interes Vojvođanskog fronta da pronađe saveznike južno od Save i Dunava kako bi pokazala da je Evropska Srbija jedina nada i jedina budućnost za sve njene građanke i građane.

Ideja savezništva sa političkim partnerima van Vojvodine ima svoj opravdani osnov objasnio je Kostreš. 

- Od svog osnivanja do danas LSV ne samo da se zalaže za sistem vrednosti koji se danas prepoznaje kao evropski sistem vrednosti, nego se zalaže, pored autonomije Vojvodine, i za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije – drugačiji, bolji, kvalitetniji i efikasniji način organizacije naše države koji će dati šansu svim ljudima koji u njoj žive da žive dobro i kvalitetno, a ne samo da oni koji žive u Beogradu žive lepo, a mi svi ostali da patimo za nečim – kaže Kostreš.

Pored diskusije na temu aktuelne političke situacije i Memoranduma o budućnosti Vojvodine, članovima Glavnog odbora podneseni su izveštaji o radu Predsedništva i Glavnog odbora LSV, a usvojen je i predlog da se podrži Inicijativa „U ime kulture“.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook