Vučić je imao robijašku košulju za Dinkića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 23. 07. 2012. | Komentara: 2

Vučić je imao robijašku košulju za Dinkića

BEOGRAD - Gospodine Vučiću, gde su nestali ukradeni glasovi koje ste džakovima donosili? Gde je Tomislav Nikolić stekao svoje univerzitetsko obrazovanje, zapitala je danas na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.



Ona je tokom rasprave o izboru predsednika republičkog parlamenta, istakla da su građani Srbije danas imali priliku da vide kako se prilikom formiranja nove većine u Skupštini Srbije i pregovorima o formiranju vlasti gube svi kriterijumi i sve ideje. Sreća je, dodala je ona, da će građani Srbije to umeti da prepoznaju.

- Gledajući ga na mestu sa kog govori, mogu konstatovati da je samo skinuo bedž i svakog trenutka sam očekivala da izvuče natpis „Sigurna kuća za Ratka Mladića" kao što je to već činio - navela je Jerkova, u replici Vučiću.

Pretili međusobnim hapšenjima

A tokom skupštinske rasprave, Aleksandra Jerkov je ukazala na činjenicu da u parlamentarnoj većini koja se danas formira nema nikoga ko do pre dva meseca nije tvrdio da neće uhapsiti onog drugoga istog sekunda kada dođe na vlast. Istakla je da se postavlja pitanje šta to povezuje te poslaničke grupe, stranke i narodne poslanike, zapitavši ih da li je to slika kako Srbija treba da izgleda u narednom periodu i gde je ona bila pre mesec ili dva dana.

- Zbog čega ni mi ni birači nismo znali da sve ove stranke imaju zajedničku viziju toga kako Srbija treba da izgleda i gde Srbija treba da ide? Mnogo važnije od toga zbog čega mi nismo znali, jeste pitanje zbog čega građani koji su za vas glasali nisu znali kakva će to koalicija u Srbiji biti napravljena i kuda će to ova koalicija Srbiju da vodi - navela je Jerkova.

Lopovi, lažovi i džukele

Aleksandra Jerkov je pokazala fotografiju na kojoj Aleksandar Vučić drži robijašku košulju spremnu za Mlađana Dinkića, i podsetila da je tom prilikom za skupštinskom govornicom Dinkića nazvao najvećim lopovom kog je Srbija ikada videla. Podsetila je i na druge međusobne napade onih koji će činiti buduću vladu, između ostalog ističući kako je radikal Zoran Krasić potpredsednicu G17 plus Ivanu Dulić Marković nazvao ustašom, a da su ga tom prilikom radikali, među kojima su bili i Vučić i Nikolić uzeli u zaštitu. Podsetila je i na zaklinjanje Mlađana Dinkića da neće u vladu sa SNS, te na njegovu laž u vezi sa 1000 evra besplatnih akcija, koju je i sam priznao.

- Da li ste slagali zbog svog izbornog uspeha ili zbog nečijeg tuđeg izbornog uspeha - zapitala je Jerkova Dinkića. Podsetila je i da je on nedavno Aleksandra Vučića nazvao ubicom, a poslanicu SNS Jorgovanku Tabaković „džukelom".

- To je nešto što je bilo strašno svima nama koji imamo bilo kakve demokratske svesti, bez obzira na to kojoj stranci pripadamo. Ali ne samo da ste to uradili, nego posle niste hteli to da povučete niti da se izvinite - rekla je Jerkova. Vučića je podsetila i na njegove optužbe na račun Ivice Dačića, koga je, između ostalog, nazivao i „osvedočenim lažovom", koji izmišlja, pokazuje komplekse i slično, poručivši i da ga „ni bog ne može naterati u vlast koju podržava Socijalistička partija Srbije".

- Doduše, tom prilikom niste rekli ništa o ulasku u vlast koju vodi Socijalistička partija Srbije, pa to možda možemo da vam oprostimo i tolerišemo - zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 23. 07. 2012.)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook