Zabrinjava rasističko ponašanje pojedinaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 09. 2017. | Komentara: 0

Zabrinjava rasističko ponašanje pojedinaca

Novi Sad, 09. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih državnih organa da omoguće deci migranata u opštini Šid prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

LSV

Protesti pojednih roditelji protiv upisa ove dece u škole su skandalozni i protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

Smatramo da je potrebno da vlasti snažno stave do znanja pojedincima u našoj zajednici da se neće tolerisati podsticanje rasne, verske i nacionalne netolerancije.

Sasvim smo sigurni da učenici u Šidu i bilo kom drugom mestu u Srbiji nemaju predrasude prema njihovim vršnjacima iz Avganistana, Sirije ili Somalije, jer deca ne znaju šta je mržnja prema nekom ko ima drugu boju kože, ili koristi drugi maternji jezik.

Pozivamo državne organe da ulože maksimalni napor i na što efikasniji način sprovedu proces uključivanja migrantske dece u nastavni proces.

Srbija i Vojvodina su dom svih dobronamernih ljudi, bez obzira kada su i odakle došli!

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook