Zašto kineske kompanije ne plaćaju struju u Srbiji?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 28. 07. 2020. | Komentara: 0

Zašto kineske kompanije ne plaćaju struju u Srbiji?

Novi Sad, 28. jul 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da spisak od 20 najvećih dužnika po računu za struju, koji je objavila Elektroprivreda Srbije, neće ostati samo mrtvo slovo na papiru i da će dug biti plaćen.

LSV

EPS je upoznao javnost da dug 20 najvećih dužnika iznosi više od 19 milijardi dinara, što je približno iznosu godišnjih budžeta svih gradova i opština u Banatu.

Nadležni u Elektroprivredi Srbije redovno pozivaju građane da plaćaju svoje račune i još redovnije isključuju dužnike, bez obzira što se radi o mnogostruko manjim iznosima u odnosu na dugove pojedinih kompanija. U uslovima teške finansijske situacije, većina građana jedva osigurava egzistenciju. 

Posebno je interesantno što se u samom vrhu velikih dužnika nalaze i pojedine strane firme. Naročito kineske. 

Najveći dužnik je „Železara Smederevo“ u vlasništvu kineske kompanije „Hesteel Group“ sa dugom od gotovo 4,7 milijardi dinara. Pri vrhu je još jedna kineska kompanija „Serbia Zijin Bor Coper“ koja duguje 871 milion dinara. 

Tragična je činjenica da država ne vodi računa o svojim ekonomskim interesima i dopušta ogromno gomilanje dugova kompanija koje dolaze iz mnogo bogatijih država. 

Sa druge strane, mnogim stranim kompanijama su date velike povoljnosti da bi investirale u Srbiju i tako pomogle našoj državi i njenim građanima. Da li je neplaćanje struje jedan od vidova pomoći? 

LSV očekuje hitnu reakciju Elektroprivrede Srbije, ali i nadležnih državnih organa. 

Ako smo ekononomski nejaka država, sugurno je da nismo kolonija koju će neko isisati, isušiti i na kraju baciti!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešIzjave | Ponedeljak, 26. 10. 2020. | Komentara: 0

Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

Sastav ove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da neke svoje ideje plasira iz jednostavnog razloga što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu verijantu vlade
Odbori LSV | Petak, 23. 10. 2020. | Komentara: 0

Nema boljeg i značajnijeg imena za novi most od - Most 23. oktobra!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građanima i građankama 76. godišnjicu od oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 10. 2020. | Komentara: 0

LSV: Sprečiti divljanje ekstremista

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne državne organe da spreče okupljanje desnih ekstremista koje je najavljeno za večeras, povodom otvaranja umetničkog festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu. 
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook