Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Zašto ambasada Srbije u Siriji ne poštuje propise države Srbije?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru inostranih poslova u Vladi Republike Srbije Nikoli Selakoviću po kom osnovu je ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović spustio zastavu naše države na pola koplja zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.
Događaji | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada se neće baviti ustavnim i zakonskim očuvanjem autonomije Vojvodine

Podrška poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine novoj Pokrajinskoj vladi izostala je jer je, kako su rekli, evidentno da se ona neće baviti postavljanjem jasnog ustavnog i zakonskog okvira za očuvanjem autonomne pokrajine.
Saopštenja | Četvrtak, 29. 10. 2020. | Komentara: 0

Čanak uputio telegram saučešća francuskom ambasadoru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas telegram saučešća ambasadoru Francuske u Srbiji povodom terorističkih napada u Nici, Avinjonu i ispred francuskog konzulata u Saudijskoj Arabiji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook