Novoizabrani predsednik LSV Kostreš - Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 20. 11. 2022. | Komentara: 0

Novoizabrani predsednik LSV Kostreš - Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

Novi Sad, 20. novembar 2022 – Naš prvi i najvažniji zadatak je bolja budućnost i kvalitetniji život za sve one koji žive u Vojvodini bez obzira na poreklo, maternji jezik, veru, naciju ili dan kada su u nju došli. Vojvodina treba da bude deo Srbije u kome njeni stanovnici mogu da upravljaju vojvođanskim resursima i onim što se u njoj proizvede, jer ljudi koji žive u Vojvodini zaslužuju bolje. Mi ne želimo slučajne dobitke, mi insistiramo na planskom i promišljenom razvoju Vojvodine, a to je, pokazalo se, bez nas nemoguće – rekao je Bojan Kostreš u svom prvom obraćanju sa funkcije predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

On je dodao da je vreme da se Vojvodina prihvati kao ravnopravni deo Republike Srbije.

– Srbija je naša zemlja i zato sam zamolio da se pripremi zastava Srbije koju ćemo sada postaviti pored zastava LSV i Vojvodine i biće od sada prisutna na svim našim kongresima. Više nikome nećemo dozvoliti da nas naziva izdajnicima i separatistima,  jer mi to nismo i nismo nikada ni bili – naglasio je Kostreš.

Novi predsenik LSV je pozvao sve one koji sebe ne pronalaze u antievropskoj politici režima i desničarskog i autoritarnog poretka Aleksandra Vučića, koji je faktički prekinuo evropske integracije i od Srbije napravio cnu rupu na evropskom tepihu, sve demokratske političke partije, nevladine organizacije i pojedince u Vojvodini da se pridruže i zajedno sa LSV još odlučnije povedu borbu za ravnopravnu Vojvodinu i pristojnu Srbiju.

On je dodao da LSV traži da se Srbija jasno okrene ka Evropskoj uniji i evropskim vrednostima jer Vojvođani drugačije ne umeju da žive nego evropski, otvoreno i ponosno.

Kostreš je nakon najavljenih novih pravaca u kojima će LSV od danas delovati rekao da Vojvodina odavno nije bila u ovako teškoj poziciji i da je potrebna zajednička akcija svih kojima je ona u srcu.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook