Novoizabrani predsednik LSV Kostreš - Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 20. 11. 2022. | Komentara: 0

Novoizabrani predsednik LSV Kostreš - Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

Novi Sad, 20. novembar 2022 – Naš prvi i najvažniji zadatak je bolja budućnost i kvalitetniji život za sve one koji žive u Vojvodini bez obzira na poreklo, maternji jezik, veru, naciju ili dan kada su u nju došli. Vojvodina treba da bude deo Srbije u kome njeni stanovnici mogu da upravljaju vojvođanskim resursima i onim što se u njoj proizvede, jer ljudi koji žive u Vojvodini zaslužuju bolje. Mi ne želimo slučajne dobitke, mi insistiramo na planskom i promišljenom razvoju Vojvodine, a to je, pokazalo se, bez nas nemoguće – rekao je Bojan Kostreš u svom prvom obraćanju sa funkcije predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

On je dodao da je vreme da se Vojvodina prihvati kao ravnopravni deo Republike Srbije.

– Srbija je naša zemlja i zato sam zamolio da se pripremi zastava Srbije koju ćemo sada postaviti pored zastava LSV i Vojvodine i biće od sada prisutna na svim našim kongresima. Više nikome nećemo dozvoliti da nas naziva izdajnicima i separatistima,  jer mi to nismo i nismo nikada ni bili – naglasio je Kostreš.

Novi predsenik LSV je pozvao sve one koji sebe ne pronalaze u antievropskoj politici režima i desničarskog i autoritarnog poretka Aleksandra Vučića, koji je faktički prekinuo evropske integracije i od Srbije napravio cnu rupu na evropskom tepihu, sve demokratske političke partije, nevladine organizacije i pojedince u Vojvodini da se pridruže i zajedno sa LSV još odlučnije povedu borbu za ravnopravnu Vojvodinu i pristojnu Srbiju.

On je dodao da LSV traži da se Srbija jasno okrene ka Evropskoj uniji i evropskim vrednostima jer Vojvođani drugačije ne umeju da žive nego evropski, otvoreno i ponosno.

Kostreš je nakon najavljenih novih pravaca u kojima će LSV od danas delovati rekao da Vojvodina odavno nije bila u ovako teškoj poziciji i da je potrebna zajednička akcija svih kojima je ona u srcu.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook