Novoizabrani predsednik LSV Kostreš - Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 20. 11. 2022. | Komentara: 0

Novoizabrani predsednik LSV Kostreš - Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

Novi Sad, 20. novembar 2022 – Naš prvi i najvažniji zadatak je bolja budućnost i kvalitetniji život za sve one koji žive u Vojvodini bez obzira na poreklo, maternji jezik, veru, naciju ili dan kada su u nju došli. Vojvodina treba da bude deo Srbije u kome njeni stanovnici mogu da upravljaju vojvođanskim resursima i onim što se u njoj proizvede, jer ljudi koji žive u Vojvodini zaslužuju bolje. Mi ne želimo slučajne dobitke, mi insistiramo na planskom i promišljenom razvoju Vojvodine, a to je, pokazalo se, bez nas nemoguće – rekao je Bojan Kostreš u svom prvom obraćanju sa funkcije predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

On je dodao da je vreme da se Vojvodina prihvati kao ravnopravni deo Republike Srbije.

– Srbija je naša zemlja i zato sam zamolio da se pripremi zastava Srbije koju ćemo sada postaviti pored zastava LSV i Vojvodine i biće od sada prisutna na svim našim kongresima. Više nikome nećemo dozvoliti da nas naziva izdajnicima i separatistima,  jer mi to nismo i nismo nikada ni bili – naglasio je Kostreš.

Novi predsenik LSV je pozvao sve one koji sebe ne pronalaze u antievropskoj politici režima i desničarskog i autoritarnog poretka Aleksandra Vučića, koji je faktički prekinuo evropske integracije i od Srbije napravio cnu rupu na evropskom tepihu, sve demokratske političke partije, nevladine organizacije i pojedince u Vojvodini da se pridruže i zajedno sa LSV još odlučnije povedu borbu za ravnopravnu Vojvodinu i pristojnu Srbiju.

On je dodao da LSV traži da se Srbija jasno okrene ka Evropskoj uniji i evropskim vrednostima jer Vojvođani drugačije ne umeju da žive nego evropski, otvoreno i ponosno.

Kostreš je nakon najavljenih novih pravaca u kojima će LSV od danas delovati rekao da Vojvodina odavno nije bila u ovako teškoj poziciji i da je potrebna zajednička akcija svih kojima je ona u srcu.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook