Amandman LSV sačuvao Vojvodini prihode od privatizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 31. 07. 2014. | Komentara: 0

Amandman LSV sačuvao Vojvodini prihode od privatizacije

BEOGRAD - Vlada Srbije prihvatila je amandman poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine na izmene Zakona o privatizaciji, kojim se garantuje da će i ubuduće deo prihoda od privatizacije preduzeća na teritoriji AP Vojvodine ići u njen budžet.

Stojsic

Prvobitnom predlogom, članom 93. bilo je predviđeno da se sredstva od prodajne cene društvenog kapitala u celosti prenose budžetu Republike Srbije, dok je članom 17. predviđeno da se ova sredstva prenose budžetu Republike Srbije, Autonomne pokrajine i lokalne samouprave u zavisnosti od sedišta subjekta privatizacije. Zbog toga su poslanici LSV tražili da se ovi članovi usaglase, što je na kraju i usvojeno. Kako je tokom rasprave istakao poslanik LSV Đorđe Stojšić, za Ligu je veoma bitno da se, u slučaju da je sedište subjekta privatizacije na teritoriji AP Vojvodine 50 posto tih sredstava izdvoji za finansiranje, restrukturiranje i razvoj privrede na teritoriji AP Vojvodine.

- Mi bi smo želeli da, kada dođe na red, a nadamo se da će doći zakon o finansiranju AP Vojvodine, da se ova materija možda malo bliže uredi - rekao je Stojšić. Podsetio je i da je i u ranijim zakonima i u ranijim zakonima o privatizaciji bilo jasno definisano koji procenat sredstava od privatizacije ide za koju namenu, pa je tako bilo propisano da 10 odsto sredstava ide republičkom fondu nadležnom za penzijsko-invalidske osiguranje, 50 posto sredstava se izdvaja za finansiranje razvoja privrede na terotiriji Republike Srbije, pet posto sredstava po osnovu nadokande licima čija imovina je nacionalizovana, pet posto za razvoj lokalne infrastrukture, dok će 30 posto biti raspoređeno posebnom odlukom vlade.
   
(BILSV, 31. 07. 2014)



Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani ujedinjeni protiv režima

LSV – VOJVOĐANI su važan deo najšire opozicione koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“
Saopštenja | Četvrtak, 16. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo zahteva od Vlade Srbije da se pod hitno pristupi izmenama zakonskog okvira, kako bi se garantovala potpuna bezbednost prosvetnih radnika.
Saopštenja | Sreda, 15. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vest da je Pokrajinska vlada obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine samo je još jedna slika njihove nakaradne vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook