Amandman LSV sačuvao Vojvodini prihode od privatizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 31. 07. 2014. | Komentara: 0

Amandman LSV sačuvao Vojvodini prihode od privatizacije

BEOGRAD - Vlada Srbije prihvatila je amandman poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine na izmene Zakona o privatizaciji, kojim se garantuje da će i ubuduće deo prihoda od privatizacije preduzeća na teritoriji AP Vojvodine ići u njen budžet.

Stojsic

Prvobitnom predlogom, članom 93. bilo je predviđeno da se sredstva od prodajne cene društvenog kapitala u celosti prenose budžetu Republike Srbije, dok je članom 17. predviđeno da se ova sredstva prenose budžetu Republike Srbije, Autonomne pokrajine i lokalne samouprave u zavisnosti od sedišta subjekta privatizacije. Zbog toga su poslanici LSV tražili da se ovi članovi usaglase, što je na kraju i usvojeno. Kako je tokom rasprave istakao poslanik LSV Đorđe Stojšić, za Ligu je veoma bitno da se, u slučaju da je sedište subjekta privatizacije na teritoriji AP Vojvodine 50 posto tih sredstava izdvoji za finansiranje, restrukturiranje i razvoj privrede na teritoriji AP Vojvodine.

- Mi bi smo želeli da, kada dođe na red, a nadamo se da će doći zakon o finansiranju AP Vojvodine, da se ova materija možda malo bliže uredi - rekao je Stojšić. Podsetio je i da je i u ranijim zakonima i u ranijim zakonima o privatizaciji bilo jasno definisano koji procenat sredstava od privatizacije ide za koju namenu, pa je tako bilo propisano da 10 odsto sredstava ide republičkom fondu nadležnom za penzijsko-invalidske osiguranje, 50 posto sredstava se izdvaja za finansiranje razvoja privrede na terotiriji Republike Srbije, pet posto sredstava po osnovu nadokande licima čija imovina je nacionalizovana, pet posto za razvoj lokalne infrastrukture, dok će 30 posto biti raspoređeno posebnom odlukom vlade.
   
(BILSV, 31. 07. 2014)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook