AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

BEOGRAD – Pokrajinska vlada utvrdila je juče nacrt pokrajinske skupštineke odluke o osnivanju javne ustanove "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture" i on će biti upućen Skupštini Vojvodine na razmatranje i usvajanje, piše današnja Politika.

LSV

Objašnjavajući zašto se insistira na vojvođanskoj akademiji, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški za Politiku najpre tvrdi da je tu sve u skladu sa Statutom iz 2014. i pozitivnim zakonskim propisima.
– AP Vojvodina treba da ima svoju, regionalnu akademiju. U zemlji gde postoje problemi sa obrazovanjem  i gde je mnogo funkcionalno nepismenih, suludo je insistirati na tome da takva akademija ne sme da bude osnovana – dodaje Bogaroški navodeći da je "svako ulaganje u nauku ulaganje u budućnost zemlje".

(BILSV, 21. 05. 2015)



Izjave | Sreda, 10. 08. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na keju u Novom Sadu

NOVI SAD - Rekonstrukcija poslednje deonice Sunčanog keja, od Mosta slobode do Mornarice, trebalo bi da budu okončana početkom septembra, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića radovima na ovom potesu novosadskog šetališta.
Izjave | Subota, 06. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo tražili atribute države

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže da Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, ali nikada nije tražila ono što odlikuje državu - spoljnu, monetarnu, makroekonomsku i politiku bezbednosti, izjavio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

Tokom poslednje nedelje jula, četrdeset i dvoje predstavnika Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) prisustvovalo je najbrojnijem okupljanju mladih socijalista i socijaldemokrata sveta, u Eurokampu u mestu Weissenbach/Attersee u Austriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook