Banatski univerzitet u Pupinovom Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 09. 10. 2013. | Komentara: 0

Banatski univerzitet u Pupinovom Zrenjaninu

ZRENJANIN – Povodom 159 godina od rođenja velikog naučnika Mihajla Pupina, delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je položila venac na njegovu bistu ispred zgrade Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu, skrenuvši pažnju da je Pupin svojim naučnim, ali i političkim i humanitarnim radom, svetom proneo slavu Banata, Vojvodine i Srbije.

LSV

- Ovaj naučnik je nakon odlaska u u Ameriku za sobom ostavio velika dela. Kažu da su i šore, koje je igrao u Idvoru, preteča bejzbola - izjavio je  pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton, naglasivši da nas Pupin i danas uči da moramo da se borimo za bolji život i da napredujemo.

- Zrenjaninski fakultet nosi njegovo ime, ali ovo je prilika da još jednom skrenemo pažnju da nam nedostaje Univerzitet čije je formiranje Liga još odavno inicirala. Neka svi ulože dodatne napore da bi Pupinov Zrenjanin dobio Univerzitet, koji bi mogao da nosi naziv i Banatski univerzitet „Mihajla Idvorskog Pupina“ – predložio je Marton.

Članica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Jelena Obradović, ovom prilikom, je građanima naselja Mala Amerika čestitala i Dan mesne zajednice.

(BILSV, 09.10.2013)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook