Bez promene Ustava nema boljitka za građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 16. 06. 2013. | Komentara: 0

Bez promene Ustava nema boljitka za građane Vojvodine

NOVI SAD - Ja se nadam da će, ukoliko dobijemo datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, to značiti boljitak za Republiku Srbiju, pa samim tim i Vojvodinu.

LSV

Ali Vojvodina, sa ovim ustavnim položajem koji ima i sa ovim ingerencijama, definitivno ne može ići napred onim tempom koji bi odgovarao njenim građanima - rekao je predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški odgovarajući na pitanje "Da li će Vojvodina ponovo biti "lokomotiva razvoja Srbije" posle dobijanja datuma" u anketi emisije "Politbiro" RTV-a.

- Mi faktički u poslednjih 20 godina krckamo ono što smo stvorili od 1974. do 1989. godine i, ne bude li bitne pormene Ustava i ustavnih nadležnosti, bojim se da ništa bitno neće ni biti promenjeno u životu građana Vojvodine - zaključio je Bogaroški.

(BILSV, 16.06.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook