Bogaroški: Do kraja 2015. sanirati sve brane od poplava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 04. 06. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Do kraja 2015. sanirati sve brane od poplava

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški obišao je danas branu Mesić u Vršcu, koja je kompletno sanirana i ojačana uz podršku Pokrajine. Za radove na obnovi brane iz pokrajinskog budzet je izdvojeno oko 30 miliona dinara.

LSV
 
Brana Mesić je najbitnija lokacija u strateškoj odbrani od poplava grada Vršca i okoline. Zbog ozbiljnih deformacija na samoj brani, tokom prošlogodišnjih poplava bila je ugrožena bezbednost Vršca, te je bilo neophodno da se brana kompletno rekonstruiše i da se joj se sa svih strana ojačaju bedemi. Bogaroški je kazao da ulaganje u obnovu brane Mesić, predstavlja nastavak napora resornog pokrajinskog sekretarijata i JP „Vode Vojvodine“ da se u Vojvodini saniraju sve slabe tačke koje su uočene tokom prošlogodišnje odbrane odbrane od poplava.
 
- Pre nekoliko nedelja obišli smo radove na obnovi nasipa na Savi kod Hrtkovaca, danas u Vršcu imamo obnovljenu branu Mesić, i nadam se da ćemo do kraja 2015. godine moći da konstatujemo da smo sanirali sve slabe tačke u zaštitnim linijama od poplava - kazao je Bogaroški i dodao da je zadovoljan što je opština Vršac prepoznala značaj zajedničke saradnje u oblasti vodoprivrede.
 
- Mislim da je 2014. godina pokazala, koliko je važno da zajednički udružujemo sredstva i ulažemo u ono što je od životne važnosti za građane AP Vojvodine - kazao je Branislav Bogaroški i dodao da se svaki dinar po osnovu uplate vodne naknade i naknade za odvodnjavanje vraća u vodoprivredu.
 
(BILSV, 04.06.2015)



Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.
Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook