Bogaroški: Naša argumentacija svima prihvatljiva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 05. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Naša argumentacija svima prihvatljiva

BEOGRAD – Šef poslaničke grupe Lige socijademokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški, obrazlažući inicijativu LSV za promenom izbornog sistema u Vojvodini, za Politiku je danas izjavio da će do kraja nedelje i zvanično razgovarati sa svim poslaničkim grupama, nakon čega će podneti predlog parlamentu.

LSV

– Ne bih licitirao koga očekujemo na našoj strani, ali recimo da sam siguran da je naša argumentacija svima prihvatljiva i da ćemo imati većinu za naš predlog – naveo je on. Podsetio je da je mešoviti izborni sistem uveden jer je po jednom od prethodnih statuta bilo obavezno da svaka opština ima svog predstavnika u Skupštini AP Vojvodine. Politika ukazuje da ligaši smatraju da taj sistem, po kojem se 60 poslanika bira po proporcionalnom, a 60 po većinskom sistemu, ne odslikava na pravi način ni volju birača ni političke odnose u Vojvodini.
Kao primer te nelogičnosti, navodi se da je u nekim manjim izbornim jedinicama gde ima oko 10.000 birača, kao u Sremskim Karlovcima, dovoljno 2.500 glasova za dobijanje mesta poslanika, dok se u Sremskoj Mitrovici, koja ima oko 70.000 birača, poslanik ne može postati bez bar 20.000 glasova. 

(BILSV, 29. 05. 2014)



Saopštenja | Subota, 25. 11. 2023. | Komentara: 0

Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.
Saopštenja | Sreda, 22. 11. 2023. | Komentara: 0

VIDEO INTERVJU: Bojan Kostreš privatno i o politici

Pogledajte video intervju predsednika Vojvođana LSV Bojana Kostreša u neformalnom razgovoru o sebi, političkom radu, Vojvodini, izborima…



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook