Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

Novi Sad, 13. decembra 2023 - U vremenu kada cene rastu brže od plata i kada su poskupljenja muka svakog građanina Srbije, podvlačim neprihvatljivu činjenicu da je prosečna plata u Vojvodini 30 hiljada dinara manja od plate u Beogradu.

I nemaju Vojvođani problem sa tim da Beograđani imaju dobre plate, mi imamo problem sa tim što od 5 dinara koje stvore vredni građani Vojvodine samo 1 dinar ostane njima, a ostalo ide za Beograd.

Poskupljenje u Vojvodini je i ovog meseca bilo veće od republičkog proseka i iznosilo je 12 odsto, pri čemu je najviše poskupela hrana - 13,1 odsto, zatim bezalkoholna pića - 12,8 odsto, alkoholna pića - 12,6 odsto, a najmanje poskupljenje je zabeleženo kod prenoćišta - 3,3 odsto. Ugostiteljske usluge u novembru su bile skuplje za 10,6 odsto nego u istom mesecu prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS). Hrana je poskupela za 10,2 odsto, a u okviru nje topla i hladna predjela za 10,7 odsto, gotova jela za 10,8 odsto, pečenja i jela po porudžbini za 11,4 odsto, variva za 9,8 odsto. Kod alkoholnih pića zabeležen je rast cena za 8,5 odsto, kod bezalkoholnih za 11,5 odsto a najviše su poskupela prenoćišta, 12,7 odsto.

Glas za Vojvođane glas je za program „Na ravne časti“. Vojvođani smatraju da od svega što Vojvođani proizvedu jedna trećina treba da pripadne Srbiji, jedna trećina njihovoj lokalnoj samoupravi, a jedna trećina Vojvodini.

Samo tako Vojvodina će imati dovoljno resursa da upravlja svojom politikom, pa tako i da kontroliše politiku cena. Vojvodina je nekada imala plate na nivou Slovenije. Vojvodina danas, takođe, kroz neko vreme može imati plate na nivou Slovenije. To je onda Vojvodina koja vuče Srbiju, a ne Vojvodina od koje se uzima da bi se dalo Beogradu.

Bojan Kostreš
nosilac izborne liste Vojvođani



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook