Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

Novi Sad, 13. decembra 2023 - U vremenu kada cene rastu brže od plata i kada su poskupljenja muka svakog građanina Srbije, podvlačim neprihvatljivu činjenicu da je prosečna plata u Vojvodini 30 hiljada dinara manja od plate u Beogradu.

I nemaju Vojvođani problem sa tim da Beograđani imaju dobre plate, mi imamo problem sa tim što od 5 dinara koje stvore vredni građani Vojvodine samo 1 dinar ostane njima, a ostalo ide za Beograd.

Poskupljenje u Vojvodini je i ovog meseca bilo veće od republičkog proseka i iznosilo je 12 odsto, pri čemu je najviše poskupela hrana - 13,1 odsto, zatim bezalkoholna pića - 12,8 odsto, alkoholna pića - 12,6 odsto, a najmanje poskupljenje je zabeleženo kod prenoćišta - 3,3 odsto. Ugostiteljske usluge u novembru su bile skuplje za 10,6 odsto nego u istom mesecu prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS). Hrana je poskupela za 10,2 odsto, a u okviru nje topla i hladna predjela za 10,7 odsto, gotova jela za 10,8 odsto, pečenja i jela po porudžbini za 11,4 odsto, variva za 9,8 odsto. Kod alkoholnih pića zabeležen je rast cena za 8,5 odsto, kod bezalkoholnih za 11,5 odsto a najviše su poskupela prenoćišta, 12,7 odsto.

Glas za Vojvođane glas je za program „Na ravne časti“. Vojvođani smatraju da od svega što Vojvođani proizvedu jedna trećina treba da pripadne Srbiji, jedna trećina njihovoj lokalnoj samoupravi, a jedna trećina Vojvodini.

Samo tako Vojvodina će imati dovoljno resursa da upravlja svojom politikom, pa tako i da kontroliše politiku cena. Vojvodina je nekada imala plate na nivou Slovenije. Vojvodina danas, takođe, kroz neko vreme može imati plate na nivou Slovenije. To je onda Vojvodina koja vuče Srbiju, a ne Vojvodina od koje se uzima da bi se dalo Beogradu.

Bojan Kostreš
nosilac izborne liste VojvođaniOdbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook