Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

Novi Sad, 13. decembra 2023 - U vremenu kada cene rastu brže od plata i kada su poskupljenja muka svakog građanina Srbije, podvlačim neprihvatljivu činjenicu da je prosečna plata u Vojvodini 30 hiljada dinara manja od plate u Beogradu.

I nemaju Vojvođani problem sa tim da Beograđani imaju dobre plate, mi imamo problem sa tim što od 5 dinara koje stvore vredni građani Vojvodine samo 1 dinar ostane njima, a ostalo ide za Beograd.

Poskupljenje u Vojvodini je i ovog meseca bilo veće od republičkog proseka i iznosilo je 12 odsto, pri čemu je najviše poskupela hrana - 13,1 odsto, zatim bezalkoholna pića - 12,8 odsto, alkoholna pića - 12,6 odsto, a najmanje poskupljenje je zabeleženo kod prenoćišta - 3,3 odsto. Ugostiteljske usluge u novembru su bile skuplje za 10,6 odsto nego u istom mesecu prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS). Hrana je poskupela za 10,2 odsto, a u okviru nje topla i hladna predjela za 10,7 odsto, gotova jela za 10,8 odsto, pečenja i jela po porudžbini za 11,4 odsto, variva za 9,8 odsto. Kod alkoholnih pića zabeležen je rast cena za 8,5 odsto, kod bezalkoholnih za 11,5 odsto a najviše su poskupela prenoćišta, 12,7 odsto.

Glas za Vojvođane glas je za program „Na ravne časti“. Vojvođani smatraju da od svega što Vojvođani proizvedu jedna trećina treba da pripadne Srbiji, jedna trećina njihovoj lokalnoj samoupravi, a jedna trećina Vojvodini.

Samo tako Vojvodina će imati dovoljno resursa da upravlja svojom politikom, pa tako i da kontroliše politiku cena. Vojvodina je nekada imala plate na nivou Slovenije. Vojvodina danas, takođe, kroz neko vreme može imati plate na nivou Slovenije. To je onda Vojvodina koja vuče Srbiju, a ne Vojvodina od koje se uzima da bi se dalo Beogradu.

Bojan Kostreš
nosilac izborne liste VojvođaniSaopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook