Bogaroški: Sledi analiza Nacrta statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 04. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Sledi analiza Nacrta statuta

NOVI SAD - Šef poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da, s obzirom na način na koji je Radna grupa za izradu Nacrta statuta APV formirana i kako je radila, pretpostavlja da to otvara mogućnost da i predstavnici opozicionih stranaka podrže taj tekst, jer su upravo oni imali odlučujuću ulogu u njegovom pisanju.

LSV

- Odluka Ustavnog suda Srbije ne ostavlja mnogo prostora za pisanje teksta, a ta odluka jeste rigidna u svom stavu prema Vojvodini i kontraverzna po mnogim pitanjima. Tekst počinje konstatacijom da je Vojvodina formirana Ustavom. Što ja mislim da je blago rešeno čudno – istakao je Bogaroški u izjavi za Tanjug.

On je kazao da je LSV juče prvi put dobila Nacrt statuta i da se upoznala sa tekstom, koji će, kako je kazao, biti predmet analize pravnog tima Lige, nakon čega će biti doneta odluka šta i kako dalje.

- Činjenica je da iz odluke Ustavnog suda koja je, ponavljam, rigidna i kontraverzna, ne može izaći neki spektakularan tekst, ali ćemo posle analize videti da li se taj tekst eventualno može popraviti i na koji je to način moguće učiniti - zaključio je Bogaroški.

Napomenuo je i da je predstavnica LSV u Radnoj grupi Mirjana Tomić Jovanović jedina imala izdvojeno mišljenje u odnosu na objavljeni tekst Statuta, odnosno da se u potpunosti ne slaže sa njim.

(BILSV, 01.04.2014)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook