Bogaroški: SVM skrenuo udesno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: SVM skrenuo udesno

NOVI SAD – Komentarišući nedavnu izjavu predsednika SVM Ištvana Pastora da je njegova stranka ostala usamljena u borbi za autonomiju Vojvodine, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je za današnju Politiku da je reč o već viđenoj retorici.

Branislav Bogaroski

Dodao je da pretpostavlja da je sledeći korak da izađu sa konstatacijom kako „ako Srbi neće autonomiju, onda je Mađari hoće“.

– SVM time aktuelizuje priču kako je potrebna autonomija severne Bačke i Banata koja bi za posledicu imala zatvaranje stanovnika u geto, jer 50 odsto Mađara koji žive van te teritorije bi ostalo obespravljeno. Sve to što govori lider SVM je posledica skretanja udesno, a dokaz je to što je njima već duže vreme prihvatljiva koalicija sa Srpskom naprednom strankom – istakao je on. Bogaroški je rekao i da je, kada je u pitanju doprinos autonomiji Vojvodine, dovoljno uporediti rezultate rada predsednika Skupštine AP Vojvodine u mandatima koje su imali članovi LSV-a, i poslednje četiri godine kada je na tom mestu član SVM-a.

– Poznat je takođe i naš doprinos usvajanju novog Statuta Vojvodine i zakona o nadležnostima – dodao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 27. 02. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook