Bojan Kostreš: Vojvođani na pokrajinske izbore izlaze samostalno jer glas Vojvodine mora da se čuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 08. 11. 2023. | Komentara: 0

Bojan Kostreš: Vojvođani na pokrajinske izbore izlaze samostalno jer glas Vojvodine mora da se čuje

Predsednik Vojvođana LSV istakao je da će se boriti za decentralizaciju, jaku poljoprivredu i očuvanje vojvođanskog načina života, te pozvao sve Vojvođane na izlazak na izbore 17. decembra

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš najavio je samostalan izlazak Vojvođana na predstojeće izbore za republički i pokrajinski parlament. Kao glavni razlog tome istakao je da će na predstojećim izborima sve druge stranke biti usmerene na Beograd i republiku, te da postoji ozbiljna pretnja da Vojvodina ponovo padne u drugi plan, a Vojvođani budu zanemarivani i u naredne četiri godine.

LSV

Kostreš je najavio i smernice novog programa kojim će se boriti za bolji životni standard Vojvođana, jačanje poljoprivrede i očuvanje multikulturalnosti i vojvođanskog načina života. Kao okosnicu novog programa Vojvođana na predstojećim izborima istakao je borbu za fiskalnu decentralizaciju Vojvodine, koja će da bude temelj za dalji razvoj Vojvodine i obezbeđivanje uslova za najavljeni napredak.

- Vojvodina se danas nalazi na prekretnici. Centralna vlast u Beogradu već godinama vraća samo mrvice od onog što Vojvođani uplaćuju u budžet Srbije. Zato zaostajemo, poljoprivreda stagnira, plate su male, a naši mladi odlaze. To se mora promeniti - zaključio je Bojan Kostreš i dodao kako ignorisanje i guranje Vojvodine u drugi plan više ne može da prođe.

U obraćanju putem YouTube videa, predsednik Vojvođana LSV osudio je kriminalni i korumpirani državni sistem i izolaciju koju nameće režim, a samostalnu kandidaturu Vojvođana obrazložio je potrebom da i Vojvodina bude tema na predstojećim izborima.

- Kvalitet života Vojvođana ne može se popraviti ako se glas Vojvodine ne čuje. Jedino samostalnim izlaskom možemo biti sigurni da će se čuti za Vojvodinu i da će interesi Vojvođana biti visoko na dnevnom redu - istakao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš.

Podsećamo, Bojan Kostreš postao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u decembru 2022. godine, kada je na tom mestu zamenio osnivača i dugogodišnjeg lidera stranke Nenada Čanka, koji je i dalje član stranke.

Video obraćanja možete da pogledate na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=Ybmx6hcoi8I




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook