Borba kroz institucije, a ne grafitima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 01. 10. 2015. | Komentara: 0

Borba kroz institucije, a ne grafitima


LSV

NOVI SAD - Komentarišući pojavu grafita "Vojvodina=Katalonija" širom Vojvodine, koje potpisuje takozvana organizacija "Mlada Vojvodina", generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  rekao je za RTV da nije tajna da Liga podržava ideju da Vojvodina bude republika, ali da smatra da se za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovanu ustavom, treba boriti kroz institucije, a ne pisanjem grafita.

– Sve ostalo jeste ustvari aktivnost u korist štete vojvođanske autonomije i ideje Vojvodine, jer se na ovaj način daje municija ili oružje svim onim protivnicima da kažu, pa evo vidite šta se radi, organizuju šetnje, prave grafite – rekao je Kostreš. 
(BILSV, 01. 10. 2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook