Čanak položio vence u Sjeverinu i Prijepolju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 29. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak položio vence u Sjeverinu i Prijepolju

SJEVERIN/PRIJEPOLJE - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa kandidatom za predsednika Republike Srbije Nenadom Čankom položila je danas u Prijepolju venac na spomenik otetima i ubijenima sa stanice Štrpci 1993. godine.

LSV

Na vencu piše „Da se ne zaboravi, da se ne ponovi“.

Nešto ranije danas, Nenad Čanak, Duško Radaković i Maja Sedlarević, kao i pomoćnik predsednika Opštine Priboj Jasmin Hodžić, položili su venac na spomenik otetima u Sjeverinu.

- Svaka generacija posle svakog rata kaže da se ovo ne sme zaboraviti da se ne bi ponovilo. Pred ovim spomenikom, to ponavljamo – rekao je Čanak.

On je ukazao da je jedini pravi spomenik ono što ostaje u ljudima.

- I to u ljudima koji to ne zaborave i koji će upozoriti generacije koje dolaze na zlo koje donosi sa sobom ludilo među ljudima, nacionalna isključivost i ekstremisti. Sasvim je sigurno da je borba protiv ovakvih neljudskih postupaka dužnost svakoga čoveka bez obzira na njegovu naciju ili veru – poručio je Čanak.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Forum žena LSV | Sreda, 08. 10. 2014. | Komentara: 0

Deca, žene i stari najveće žrtve napredne politike

ZRENJANIN - Potpredsednica Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Ankica Dostanić istakla je da, od bezbrojnih obećanja o boljoj budućnosti, nakon više od dve godine „napredne“ vlasti u Srbiji, najveće žrtve populizma i demagogije vladajuće većine jesu upravo oni najslabiji, koji ne mogu da se organizuju, niti pobune.
Izjave | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

LSV zanima samo konkretan plan šta će se uraditi za Vojvodinu

NOVI SAD – Rekonstrukcija pokrajinske vlasti može biti završena u sledećih pola sata ukoliko iko dođe sa konkretnim planom i programom šta hoće da se radi,  a ne šta ko hoće da bude, Liga socijaldemokrata Vojvodine nema pretenziju ni prema jednoj funkciji ni prema jednom mestu u pokrajinskoj administraciji, nego je interesuju projekti, ekonomska situacija u Vojvodini i politički odnos pokrajinske administracije prema situaciji u zemlji, istakao je danas predsednik LSV Nenad Čanak.   
Akcije/Kampanje | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

Žrtve fašizma ne smemo zaboraviti

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas sedmu godišnjicu od održavanja velikog antifašističkog skupa iz 2007. godine, kada se više hiljada građana okupilo i sprečilo skup neonacista koji su planirali da tog dana u Novom Sadu proslave rođendan šefa SS-a i arhitekte holokausta Hajnriha Himlera. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook