LSV zanima samo konkretan plan šta će se uraditi za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

LSV zanima samo konkretan plan šta će se uraditi za Vojvodinu

NOVI SAD – Rekonstrukcija pokrajinske vlasti može biti završena u sledećih pola sata ukoliko iko dođe sa konkretnim planom i programom šta hoće da se radi,  a ne šta ko hoće da bude, Liga socijaldemokrata Vojvodine nema pretenziju ni prema jednoj funkciji ni prema jednom mestu u pokrajinskoj administraciji, nego je interesuju projekti, ekonomska situacija u Vojvodini i politički odnos pokrajinske administracije prema situaciji u zemlji, istakao je danas predsednik LSV Nenad Čanak.   

LSV

On je ukazao da jedino na te pitanja nema odgovora, a da on mora da stigne iz Demokratske stranke, koja još uvek ima najveći broj poslanika u Skupštini AP Vojvodine. 
– Predsednik DS Pajtić doktor Bojan bi trebalo da izađe sa jasnim predlogom šta je činiti. Na moju veliku žalost, ja vidim da postoji kod njega spremnost da se razgovara o svemu i da pristane na svaki dogovor osim jedne sitnice a to je da preduzme bilo koji korak. I sad tu imamo mali nesporazum -  ja neću da se dogovaramo nego da uradimo – istakao je Čanak, odgovarajući na pitanja novinara nakon polaganja venca na spomenik ispred spomenika Žrtvama racije i obeležavanja sedme godinšnjice od kada je Novi Sad sprečio okupljanje fašista,
Nenad Čanak je dodao da on nema vremena ni da ide na „kolektivne terapeutske skupove“ koje organizuje Ištvan Pastor jer je odlazak negde gde se ne zna tema razgovora, ko će prisustvovati kao ni šta će iza svega toga izaći traćenje vremena. 

Pastor od SVM-a napravio privatnu etno-firmu

Na pitanje da li će Liga socijaldemokrata Vojvodine tražiti smenu Ištvana Pastora sa čela pokrajinskog parlamenta, Čanak je ukazao da je Savez vojvođanskih Mađara tradicionalni saradnik i veliki prijatelj LSV, kao i da su dve stranke kroz mnoge antiratne i mirovne demonstracije u najteža vremena bile zajedno. 
– Meni je strašno žao što je gospodin Pastor od Saveza vojvođanskih Mađara napravio privatnu etno-firmu „Pastor i sin“ kojom pokušava da se proširi na tržišta i van ove zemlje, i u tome uspeva. Gde on sa svojim afilijacijama od Pešte i Subotice, preko Novog Sada i Beograda pokušava da se nametne kao neko čija je politička uloga ne znam kako značajna. A istovremeno nije odgovorio na jedno jednostavno pitanje: da li je ili nije deo vladajuće većine u Vojvodini – rekao je Čanak. 
Lider LSV je ocenio i da je malo preplaćena funkcija predsednika skupštine ako on samo daje kvorum zbog činjenice da je predsednik, te da bi na tom mestu mogao da sedi neko ko bi, za razliku od Pastora, hteo nešto i da radi. 
– Gospodin Pastor  je, kao što sam već rekao, krenuo starom srpskom izrekom: Umiljato jagnje četiri ovce sisa - Budimpešta, Subitica Novi Sad Beograd – rekao je on. Čanak se nadovezao i na najavu Bojana Pajtića da se neće kandidovati za premijersku funkciju na pokrajinskim izborima 2016. godine, šaljivo ukazujući da će to pitanje LSV razmotriti na redovnom kongresu 2036. godine, jer će toliko vremena trebati da se razume puni sadržaj Pajtićeve izjave. Dodao je da je pored Pajtića, najdugovećniji funkcioner u pokrajinskoj administraciji Ištvan Pastor, koji je na različitim funkcijama još od 2000. godine. 
– Možda bi bilo bolje njega pitati u kojoj polovini 21. veka namerava da se okane tog posla koji očigledno radi u korist svoje privatne etno-firme – rekao je Čanak.

Jadnjikavi izgovori SPC

Komentarišući ocenu Srpske pravoslavne crkve da je imenovanje prolaza Srđana Aleksića u Novom Sadu ispod zgrade koja joj je vraćena u procesu restitucije politizacija, Nenad Čanak je istakao da je u pitanju „jadnjikav izgovor SPC“ za njena politička nepočinstva.
– Mislim da Srpska pravoslavna crkva mora da da mnogo tačnije odgovore. I tu ne mislim na Srpsku pravoslavnu crkvu u celini nego mislim, pre svega, na Irineja Bulovića i njegovu infrastrukturu koji moraju dati tačne odgovore oko svog odnosa prema svemu tome – rekao je Čanak. Dodao je da je sličan izgovor imala i DSS kad je skinula zastavu AP Vojvodine ispred SPC „Vojvodina“ nakon preuzimanja vlasti u Novom Sadu.  
– Srđan Aleksić je jedan od najsvetlijih primera devedesetih godina, kada je čovek spreman da svoju ljudskost stavi ispred svog života. I to je uzor koji treba da stoji ne samo na jednom malom prolazu nego na glavnom bulevaru svakoga grada. Jer je to jedini put kojim se može ići u nekakvu civilizovanu budućnost. Naravno da u uslovima pameti Irineja Bulovića to predstavlja opasnost, jer dovodi u pitanje pseudovrednosti na kojima se zasniva čitava njegova ideologija – zaključio je Čanak. 
 
(BILSV, 07. 10. 2014)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook