Deca, žene i stari najveće žrtve napredne politike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 08. 10. 2014. | Komentara: 0

Deca, žene i stari najveće žrtve napredne politike

ZRENJANIN - Potpredsednica Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Ankica Dostanić istakla je da, od bezbrojnih obećanja o boljoj budućnosti, nakon više od dve godine „napredne“ vlasti u Srbiji, najveće žrtve populizma i demagogije vladajuće većine jesu upravo oni najslabiji, koji ne mogu da se organizuju, niti pobune.

LSV

Uništava se porodica – osnov zdravog društva

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, ona je napomenula da je ključni segment svake socijalne politke briga o slabijim i ugroženijim članovima društva. To su, kako je navela, prvenstveno deca, žene i stari. Ako država nema odgovornu socijalnu politiku, posledice su dugoročne i indirektno uništavaju porodicu kao osnovu zdravog društva.

- Penzionerima su smanjene penzije koje su pošteno stekli, trudnicama i porodiljama su ukinute naknade i pomoć, zatvorene su narodne kuhinje za najsiromašnije, bez posla je ostalo preko 200.000 ljudi, a najavljuju se otkazi za još toliko. Sa druge strane, dinar sve manje vredi, a hrana i komunalne usluge neprestano poskupljuju. Svaki peti stanovnik Srbije je ispod donje granice siromaštva, što u prevodu znači da je gladan, a Srbija je prvi put u istoriji postala najsiromašnija zemlja Evrope – navela je Ankica Dostanić na konferenciji za novinare.

Ona je ukazala da su pobune protiv režima koji počiva na lažima i praznim obećanjima kojima krije svoju apsolutnu nesposobnost i neznanje da vodi zemlju već počele: štrajkuju advokati, pravosuđe je blokirano već mesec dana, štrajkovala je do juče i policija i opet će, studenti, a pridružiće im se uskoro i zdravstvo i prosveta, u štrajku su bili i ratni vojni invalidi. Oktobar će se završiti sa polovinom Srbije koja je ustala protiv najpogubnije politike koju je naša država iskusila u svojoj istoriji, dodala je potpredsednica Foruma žena LSV.

Žene nisu uzrok niskog nataliteta

Ankica Dostanić je istakla da je ključni segment svake socijalne politike briga o mladim naraštajima kroz niz mehanizama koji je unapređuju, a da je porodica prvi stepenik ka tome. Svako društvo treba da je izuzetno zabrinuto zbog niskog nataliteta, ali ne tražeći uzrok u ženama, već u izuzetno nepovoljnim ekonomskih uslovima gde su žene pravi heroji, odlučujući da rode dete i paralelno vode borbu za obezbeđivanje egzistencijalnog minimuma za to dete, napomenula je ona i dodala da se ne sme zaboraviti ni osnaživanje hraniteljskih porodica.

- LSV upozorava vlast da, ako već ne umeju odgovorno da vode nijednu politiku, dok ih narod ne istera iz fotelja koje su, kako sami kažu, čekali 20 godina, a da za to vreme nisu smislili ama baš ništa valjano što bi mogli da urade kada se fotelja konačno dokopaju, da do tog trenutka pokažu elementarnu brigu bar o najslabijima u ovom društvu, od kojih im ne preti opasnost za fotelje, a to su trudnice, porodilje, deca i penzioneri – zaključila je Ankica Dostanić.

(BILSV, 08.10.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook