Čanak: Da je bilo lustracije, Vulin ne bi bio u politici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 14. 03. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Da je bilo lustracije, Vulin ne bi bio u politici

BEOGRAD – Miru Marković nije niko oterao, već je ona pobegla iz zemlje da ne bi bila saslušavana u vezi sa ubistvima devedesetih, od Slavka Ćuruvije pa nadalje, ocenjuje za Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napominjući da u javnosti postoje ovakve vrste nesporazuma, kada je o njenom povratku reč.

LSV

Čanak ističe neophodnost da istražni organi počnu da rade svoj posao u vezi s pitanjima koja se vezuju za Mirjanu Marković.
– Lično mi je Slavko Ćuruvija govorio o njenim potpuno neurotičnim reakcijama i njenoj neuračunjivosti kada god se pominjala mogućnost promena vlasti u Srbiji. Ne bih da radim posao istražnih organa, ali bi oni morali da rade svoj posao kada je ona u pitanju – napominje Čanak. Prema njegovim rečima, na osnovu ponašanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića kao i ministra za rad Aleksandra Vulina  u Srbiji je na delu restauracija devedesetih.
– Kada Tomislav Nikolić uručuje orden Smilji Avramov, najbližem saradniku Slobodana Miloševića, osobi koja je vodila Miloševićevu delegaciju na sastanak sa Franjom Tuđmanom da bi se dogovarala podela Bosne, i time se saučestvovalo u zločinačkom poduhvatu, potpuno je jasno da je na delu potpuna restauracija devedesetih u najgorem smislu te reči. Jer nije najgori devedesetih bio kriminal i slom svih vrednosti, nego je najgora bila dominacija političke ideje čiji je jedan od reprezenata bila Mirjana Marković. Zbog toga postavljam pitanja onima koji su stalno protestovali protiv ideje LSV o lustraciji - kako bi danas izgledala Srbija da je bilo lustracije, a kako će izgledati zato što lustracije nije bilo. Da je bilo, kao što sam govorio da je trebalo uraditi, Aleksandar Vulin danas ne bi mogao da se bavi politikom – ističe Nenad Čanak. Komentarišući mogući povratak Bogoljuba Karića u Srbiju, Čanak kaže da on nije u istoj ravni sa Mirom Marković.  
– Karić jeste deo političkog mozaika devedesetih ali sasvim sigurno nije bio direktni naručilac ubistava – zaključuje lider LSV.

(BILSV, 14. 03. 2015)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook