Čanak: Dobra vest iz Brisela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Dobra vest iz Brisela

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže povodom preporuke da Srbija dobije status kandidata da je svaka vest o napretku Srbije na putu ka EU dobrodošla.

Nenad Čanak

- Vest iz Brisela je u ovom trenutku zaista dobra, ali će ona dobiti na stvarnoj težini ukoliko bude potvrđena u decembru, kada se donosi konačna odluka o statusu Srbije u EU - dodao je Čanak, a prenosi B92. Predsednik LSV je izrazio nadu da će decembarska odluka biti pozitivna za Srbiju, što će biti opipljivi dokaz da je ona "učinila dobre stvari i da je sve biliža Evropi".

(BILSV, 12.10.2011.)

 




Izjave | Petak, 25. 03. 2022. | Komentara: 0

Ono što se u Vojvodini stvori, u nju i da se uloži

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da građanke i građani Vojvodine vide da se o njihovim problemima ne govori u Skupštini Srbije.
Izjave | Nedelja, 20. 03. 2022. | Komentara: 0

Podrška listi Vojvođani garantuje povratak Vojvodine u parlament

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne vidi mogućnost da učestvuje na parlamentarnim izborima, zbog katastrofalnog izbornog zakona, zbog činjenice da u Beogradu nema partnera sa kojima se može sarađivati oko decentralizacije i jake autonomije Vojvodine. Zbog toga smo odlučili da podržimo koaliciju „Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani“ i pozivamo sve članice i članove, simpatizere, sve one kojima je na srcu AP Vojvodina da 3. aprila masovno izađu na izbore, zaokruže broj 12, glasaju za Vojvođane i vrate Vojvodinu u parlament, izjavio je Aleksandar Marton
Iz medija | Subota, 19. 03. 2022. | Komentara: 0

Južno od Save i Dunava nemamo partnera koji razume probleme Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava izbomu listu „Vojvođani“ kao platformu koja će omogućiti svim stanovnicima Vojvodine, koji imaju isti vrednosni sistem kao i članovi i simpatizeri LSV, da u republičkoj skupštini nameću i bore se za ključna pitanja koja se tiču života u Vojvodini. Ovo u intervjuu za „Blic“ kaže Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook