Čanak: Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 28. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije

SARAJEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pobeći u Moskvu, jer je to „sigurna kuća za korumpirane političare“. Čanak je rekao da Dodik ima vilu u Beogradu, ali je dodao da on na kraju ipak neće pobeći u Beograd, već u Moskvu. 

LSV

On je ocenio da je „severoistočna Bosna i Hercegovina“, zapravo „entitet oligarhijskih lopova“. Prema njegovim rečima, ljudi se iz RS masovno sele u Srbiju, a naročito u Novi Sad, jer sebi prave rezervne položaje.

Čanak je rekao da je u Srbiji nametnut velikosrpski diskurs.

- Svi nacionalisti se žale da je zemlja u kojoj žive mala i da nije dovoljno etnički čista. To je fašizam! To je osnova iz koje se rađa metod, a taj metod je čopor koji rastrgne svakog ko ne zavija u tom čoporu - kazao je Čanak za sarajevsku Fejs (Face) televiziju.

Dodao je da se u taj metod uklapa ne samo vlast, već i oni koji su dominantna opozicija u Srbiji.

- Kada ih pitate je li Ratko Mladić ratni zločinac – muk! Kada pitate treba li normalizovati odnose sa Kosovom – muk! Kada pitate je li Crna Gora deo velikosrpske ideje – muk! Pa dobro, u čemu se vi onda tačno razlikujete od Vučića - upitao je Čanak.

On je rekao da je ratni zločinac Ratko Mladić „naftna mrlja na obrazu Srbije“.

- Gde god je Ratko Mladić prošao, tamo nema Srba, nema Hrvata, nema Bošnjaka, nema života - naveo je Čanak.

Dodao je da je vladajući model u društvu takav da se nameće da osoba ne može biti Srbin ako nije pravoslavac.

- Nemam ja ništa protiv boga, ali imam protiv njegove zemaljske administracije. Moj uzor je Mustafa Kemal Ataturk. Vodim se njegovim rečima: „Kada bih mogao, sve bih vere vezao lancima i bacio u najdublje more“ - kazao je Čanak.
(SzILSV, 28.11.2021)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook