Čanak: Srbija mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 01. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Srbija mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je veoma dobro što je Srbija počela da se suočava sa svojom prošlošću, ali da mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina.

LSV

Čanak je u izjavi Tanjugu, povodom hapšenja osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, rekao da je uveren da će istraga pokazati sve detalje, ali i da je nemoguće da se Srbija zaista suoči sa svojom prošlošću bez suočavanja sa nalogodavcima svih stravičnih zločina poput ubistva Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića i nebrojenih drugih. Lider LSV se ne slaže s onima koji tvrde da ranije nije postojala nikakva politička volja da se reši to pitanje, ali primećuje da je tek posle svih ovih godina počela da popušta zavera ćutanja koja je sve to „zauvijala“.

- Najvažnije je da se sada ide u dubinu, jer sve je ovo vrh ledenog brega i ako se ne otkriju nalogodavci, i ne samo oni, već i inspiratori i kompletna struktura zla koja je vladala tih devedesetih, onda je sve ovo uzalud - rekao je Nenad Čanak.

 (BILSV, 14.01.2014)



Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook