Čanak: Zabrana spotova LSV je tip cenzure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 1

Čanak: Zabrana spotova LSV je tip cenzure

BEOGRAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je zabrana predizbornih spotova LSV tip cenzure koju sprovodi Republička radiodifuzna agencija (RRA).

Aleksandra Jerkov Nenad Čanak

– Zaprepašćeni smo takvim odnosom RRA prema LSV – rekao je Čanak na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru. On je naveo da se RRA odmah po prvom emitovanju predizbornog spota LSV u kojem se ukazuje na probleme u privatizaciji Naftne industrije Srbije sazvala hitnu sednicu i zabranila njegovo emitovanje. U tom spotu se navodi da je Slobodan Milošević oteo NIS, a da je tu kompaniju prodao Vojislav Koštunica i da će Vojvodina tražiti obeštećenje. Čanak je kazao da je RRA taj spot zabranila jer krši Opšte obavezujuće uputstvo emiterima u predizbornoj kampanji pošto se u njemu pominju imena. On je naveo i da je RRA potom reagovala na predizborni spot LSV u kojem se pojavljuje sa svojim detetom skretanjem pažnje emiterima da ne treba emitovati spotove u kojima se zloupotrebljavaju deca u političke svrhe i vređa njihovo dostojanstvo i da je time obeshrabrila emitere da ga emituju.

– Ne razumem čime je tu vređano dostajanstvo deteta – kazao je Čanak i dodao da to nije prvi slučaj da se učesnici izbora 6. maja pojavljuju u kampanji sa decom. Lider LSV je ukazao da je RRA prenebregnula činjenicu da se 6. maja ne održavaju samo izbori za predsednika Srbije, parlamentarni i lokalni, nego i pokrajinski izbori za koje je kazao da se ignorišu.

– Pokrajinski izbori su u senci ostalih izbora što govori o nipodaštavanju institucija Vojvodine – naveo je Čanak i dodao da je objašnjenje RRA da emiterima nije zabranjeno da prate i kampanju za pokrajinske izbore ako to žele.

– RRA mora dobro da promisli o principijelnosti svog delovanja – poručio je Čanak. On je kazao da je LSV pripremila novi set svojih predizbornih spotova.

(BILSV, 20. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook