Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.

Pored činjenice da to šalje loš signal Međunarodnom monetarnom fondu i drugim važnim institucijama, postavlja se pitanje i koliko su tačni ostali podaci, poput onih o bruto društvenom proizvodu u AP Vojvodini. Da li je i tu bilo greške? Hoće li tu biti revizije? Da li je i tu pad bio dvostruko veći nego što su istraživanja pokazala?

Ovakvu dilemu ne bismo imali da u AP Vojvodini postoji statistička služba na čijem osnivanju LSV insistira, a sigurno bi bila i dobar korektivni faktor u radu Republičkog zavoda za statistiku.

Vojvodini naravno ne treba paralelna institucija s RZZS-om već ustanova koja će efikasnijim metodama pratiti pokazatelje važne za funkcionisanje Vojvodine, a sve podatke prosleđivati Republičkom zavodu.

Budući da Grad Beograd ima Zavod za informatiku i statistiku, nema razloga da takvu instituciju nema i AP Vojvodina, tim pre što su ti podaci neophodni za planiranje i izradu strateških dokumenata vezanih za razvoj APV.

Potpredsednica Izvršnog odbora
Glavnog odbora LSV
Maja Sedlarević




Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook