Danas 22. rođendan Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 14. 07. 2012. | Komentara: 5

Danas 22. rođendan Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD - Pre 22 godine, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.

LSV

Ligašice i ligaši su bili hapšeni, prebijani i otimani zbog svojih uverenja tokom mračnih devedesetih godina prošlog veka, a nakon demokratskih promena ostali dosledni u borbi za decentralizaciju, očuvanje i unapređenje AP Vojvodine, vraćanje njene pune autonomije, nadležnosti, imovine i prihoda.

Dosledno, dvadeset i dve godine, borimo se za evropski put Vojvodine i čitave Srbije, ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, različitost i poštovanje ljudskih prava, a protiv pljačke, fašizma, pretnji i nasilja.
 
(BILSV, 14.07.2012.)



Saopštenja | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić zloupotrebljava funkciju predsednika i ozbiljno krši Ustav Srbije

Funkcionerska kampanja, koju sa mesta predsednika republike već nedeljama sprovodi Aleksandar Vučić, ozbiljno je kršenje člana 112. Ustava koji reguliše nadležnosti predsednika države, ali i Zakona o sprečavanju korupcije.

Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: SNS kupovinom glasova narušava temelje demokratije u Srbiji

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik pozvao je danas tužioce u Srbiji da prestanu da ćute i sankcionišu sve one koji su umešani u kupovinu glasova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook