Deklaracija bi mogla nestati kako se i pojavila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Deklaracija bi mogla nestati kako se i pojavila

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas u izjavi za Naše novine da bi Liga, iako kao koalicioni partner nije bila konsultovana o izradi deklaracije o zaštiti prava Vojvodine, podržala usvajanje tog dokumenta.

LSV

Međutim upozorio je da, zbog očiglednog pritiska i bure koju je izazvao na političkoj sceni, dokument može nestati baš onako kako se i pojavio, preko noći. Kostreš je za Blic upozorio i da pokrajinska vlada uvek bombastično krene i bori se za Vojvodinu, a onda odustane.
– Inače, uvek podržavamo ono što ima za cilj povećanje nadležnosti ili potvrđivanje već stečenih prava Vojvodine – rekao je Kostreš. Podsetimo, zamenik predsednika LSV je, govoreći o ovoj temi, juče za Radio Novi Sad rekao da Liga nije bila obaveštena o nameri da se usvoji ta deklaracija, zbog čega ne zna ni da li je reč o dnevno političkom aktu ili je to „definitivna odluka pisca ove Deklaracije da se svi zajedno pozabavimo autonomijom Vojvodine i njenim položajem“.  Za TV B92 je  potvrdio da će LSV, iako iznenađena činjenicom da se deklaracija nenajavljeno pojavila na dnevnom redu skupštine, glasati za nju.

(BILSV, 09. 04. 2013.)



Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani ujedinjeni protiv režima

LSV – VOJVOĐANI su važan deo najšire opozicione koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“
Saopštenja | Četvrtak, 16. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo zahteva od Vlade Srbije da se pod hitno pristupi izmenama zakonskog okvira, kako bi se garantovala potpuna bezbednost prosvetnih radnika.
Saopštenja | Sreda, 15. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vest da je Pokrajinska vlada obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine samo je još jedna slika njihove nakaradne vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook