Deklaracija bi mogla nestati kako se i pojavila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Deklaracija bi mogla nestati kako se i pojavila

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas u izjavi za Naše novine da bi Liga, iako kao koalicioni partner nije bila konsultovana o izradi deklaracije o zaštiti prava Vojvodine, podržala usvajanje tog dokumenta.

LSV

Međutim upozorio je da, zbog očiglednog pritiska i bure koju je izazvao na političkoj sceni, dokument može nestati baš onako kako se i pojavio, preko noći. Kostreš je za Blic upozorio i da pokrajinska vlada uvek bombastično krene i bori se za Vojvodinu, a onda odustane.
– Inače, uvek podržavamo ono što ima za cilj povećanje nadležnosti ili potvrđivanje već stečenih prava Vojvodine – rekao je Kostreš. Podsetimo, zamenik predsednika LSV je, govoreći o ovoj temi, juče za Radio Novi Sad rekao da Liga nije bila obaveštena o nameri da se usvoji ta deklaracija, zbog čega ne zna ni da li je reč o dnevno političkom aktu ili je to „definitivna odluka pisca ove Deklaracije da se svi zajedno pozabavimo autonomijom Vojvodine i njenim položajem“.  Za TV B92 je  potvrdio da će LSV, iako iznenađena činjenicom da se deklaracija nenajavljeno pojavila na dnevnom redu skupštine, glasati za nju.

(BILSV, 09. 04. 2013.)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook