Delegati iz Sombora krenuli pešice ka Silbašu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 09. 12. 2012. | Komentara: 0

Delegati iz Sombora krenuli pešice ka Silbašu

10:00 BAČKI PETROVAC/SILBAŠ – Delegati Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Sombora napustili su autobus i pešice se uputili ka Silbašu koji je udaljen oko 1,5 kilometra.

LSV

Delegati i delegatkinje koji su se sa IX Kongresa LSV vraćali u Sombor, od sinoć su zavejani na putu Bački Petrovac-Silbaš, bez hrane i lekova.

Mole se svi koji žive u Silbašu da im pomognu hranom i lekovima.

Ligaši iz Bača koji su prisustvovali Kongresu noć su proveli u Tovariševu. Nekolicina se jutros uputila peške do Bača koji je udaljen pet kilometara, dok ostali čekaju da se raščiste putevi.

Delegati iz Ade, Sente i Kanjiže, takođe, nisu stigli svojim kućama zbog snežnih smetova. Oni su noć proveli u osnovnoj školi u Horgošu, odakle su oko 9 sati jutros delegati iz Ade i Sente krenuli svojim kućama, u nadi da će do njih i stići. Delegatkinje i delegati iz Čoke su noć proveli u Mesnoj zajednici Orahovo, a ligaši iz Žednika i Đurđina su od Subotice do svojih kuća stigli pešice. Na putu su bili zaglavljeni i članovi i članice LSV iz Zrenjanina, koji su u dvoje domove stigli oko šest sati ujutru.

Nastavićemo da izveštavamo o njihovoj situaciji.

(BILSV, 09.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook