Aleksandar Jovanović obišao izbeglice na prelazu Horgoš 2

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Aleksandar Jovanović obišao izbeglice na prelazu Horgoš 2

HORGOŠ - Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović obišao je danas granični prelaz Horgoš 2 i izbeglice iz Sirije, koje se nalaze na tom prelazu s Republikom Mađarskom.

LSV

Jovanović se na licu mesta sastao i razgovarao s predstavnicima MUP-a Srbije, s predsednikom Skupštine opštine Kanjiža Robertom Lackom, s predstavnicima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao i s lekarima hitne pomoći, koji dežuraju i pružaju svesrdnu pomoć izbeglicama na graničnom prelazu.
 
- Situacija je izuzetno teška, bez obzira na to što se na ovom graničnom prelazu trenutno nalazi samo oko 300 izbeglica, koji su stacionirani u šatorima. Za sada, imaju vodu za piće, međutim ne postoji adekvatni sanitarni čvor, što je najveći problem za ove ljude. U razgovoru s njima, nažalost, mogu da konstatujem da su ljudi očajni, tužni, izgubljeni i veoma uplašeni. Oni shvataju da se granice neće skoro otvoriti, a granični prelaz s Hrvatskom je trenutno zatvoren. Izmoreni su i vidno iscrpljeni, a neki su i fizički povređeni. Mnogi od njih imaju zdravstvene probleme ‒ temperaturu, stomačne tegobe, i potrebna im je ozbiljna medicinska pomoć. Po njihovim rečima, za sada nema izgleda da će se stvari rešiti. Kroz suze pričaju o svojim jadima, izgubili su svoje domove, a mnogi su i bez novca – rekao je Aleksandar Jovanović nakon razgovora sa izbeglicama, dodajući da se oni još uvek nadaju boljem sutra i svim srcem veruju u ljudsku dobrotu i samilost.
 
(BILSV, 18.09.2015.)




Događaji | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Hladnjača do kraja meseca

NOVI SAD - Montnranje rashladne i stalažne tehnike u hladnjači na Najlon pijaci napreduje iz dana u dan. Mada je rok za završetak radova 10. decembar, ukoliko ne bude snega, poljoprivredna roba će se moći skladištiti najverovatnije već krajem ovog meseca, najavio je za Dnevnik direktor JKP Tržnica Dušan Bajić.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležena 20-godišnjica rada Savetovališta za brak i porodicu

NOVI SAD - Svečana akademija, povodom 20 godina rada Savetovališta za brak i porodicu Centra za socijalni rad održana je danas i na njoj su predstavljeni rezlutati rada Savetovališta.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Veliki značaj socijalnog pristupa rešavanja problema

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je za emisiju "Politikon" zrenjaninske KTV televizije da, u poslednjih stotinak godina, od kada postoji ideja demokratske levice, socijalni pristup rešavanju problema u državi ima veliki značaj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook