Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.

LSV

- Partizansko groblje u Mostaru. Uništili ga oni protiv čijih krvavorukih predaka su se ti partizani borili. Sramota na sve koji su ovo dopustili - napisao je Čanak na Tviteru.

Partizansko spomen-groblje u Mostaru oskrnavljeno je 14. juna i uništeno je skoro svih oko 700 nadgrobnih ploča poginulih boraca Narodnooslobodilačke borbe tokom Drugog svjetskog rata.

Spomen-groblje je i pre toga godinama bilo na meti vandala i na spomenicima su neretko ispisavani fašistički simboli i poruke, u gradu koji je i dalje etnički podeljen na bošnjački i hrvatski dio.

Partizansko groblje u Mostaru je kulturno-istorijski spomenik, čiji je autor poznati beogradski arhitekta Bogdan Bogdanović. Bogdanović je, između ostalog, autor i spomenika “Kameni cvet” koji je podignut u Jasenovcu u Hrvatskoj, u znak sećanje na žrtve ustaškog koncentracionog logora iz Drugog svetskog rata.

(SzILSV, 25.06.2022)



Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.
Događaji | Petak, 18. 11. 2011. | Komentara: 0

Prvi priključci za kanalizaciju u Kaću

KAĆ - Prvo domaćinstvo u Kaću povezano je na kanalizaciju, čime je i zvanično, nakon trogodišnjih radova, počelo priključenje kuća na novoizgrađenu sekundarnu kanalizacionu mrežu u ovom naselju.
Događaji | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Predstavljen novi dispečerski centar hitne pomoći

NOVI SAD - Novi dispečerski centar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć predstavljen je danas u ovoj ustanovi i on bi trebalo da unapredi rad službe hitne pomoći. Modernizovan centar skraćuje vreme odziva hitne službe, trijaže pacijenta, smanji mogućnost greške pri unosu relevantnih podataka, smanji potrebno vreme lociranja slobodnog vozila i vreme za odlazak vozila na teren.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook