Čanak: Promocijom različitosti promovišu se i demokratska društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 25. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Promocijom različitosti promovišu se i demokratska društva

RIJEKA – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je ustavna odredba da je u Srbiji srpski jezik službeni, a pismo ćirilica dodvoravanje šovinističkim avetima prošlosti. On je na konferenciji „Multijezični gradovi – različitost i suživot kao način života“, koja je održana u Rijeci, istakao da je u Skupštini Vojvodine šest jezika službeno.

LSV

– Skupština Vojvodine ima šest službenih jezika, a i u svakoj lokalnoj zajednici je upotrebi jezik manjine koja u njoj živi. Ali, problem je u Ustavu Srbije koji definiše da je službeni jezik srpski, a službeno pismo ćirilica, iako se po pravopisu srpski jezik piše ćirilicom i latinicom. To je posledica dodvoravanja šovinističkim avetima prošlosti – istakao je Čanak. On je dodao i da se promocijom različitosti promovišu i demokratska društva.

Konferencija „Multijezični gradovi – različitost i suživot kao način života“ održana je u suorganizaciji Liste za Rijeku, Zajednice Talijana Rijeka i European Free Alliancea.

(SZILSV, 25.11.2018)




Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 1

Zastava Vojvodine postavljena na gradski stadion "Karađorđe"

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović postavio je danas zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine unutar gradskog stadiona "Karađorđe", na jedan od pet jarbola, gde se nalaze još i zastave Republike Srbije i Grada Novog Sada.
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Neka Tomislav Nikolić objasni gde je diplomirao!

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov danas je telefonskim putem dobila odgovor od privatnog novosadskog fakulteta, da predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu Srpske napredne stranke.
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV najveća stranka na ovim prostorima

BAČKA TOPOLA – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je na sinoćnoj konvenciji u Bačkoj Topoli da je LSV najveća stranka na ovim prostorima zbog ideja slobode i razumevanja koje 22 godine neprestano zastupa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook