Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 12. 2019. | Komentara: 0

Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

Crnogorska partija je stavila danas potpis na dokument koji oslikava težnju pripadnika crnogorske zajednice u Vojvodini da doprinesu izgradnji modernog, pluralnog i demokratskog društva za dobrobit sadašnjih i budućih generacija građana Vojvodine i cijele Republike Srbije. 

LSV

Antifašizam kao temeljni vrednosni postulat na kojem treba da počiva Vojvodina u 21. vijeku, Ustavom Srbije garantovana autonomija Vojvodine sa sudskim, izvršnim i zakonodavnim nadležnostima, decentralizacija, regionalizacija, kulturna autonomija nacionalnih zajednica i evroatlantske integracije kao potvrda pripadnosti zapadnim civilizacijskim vrijednostima su ono za čem se zalaže Crnogorska partija još od svog osnivanja, ima već 12 godina. 

Kao zastupnici političkih interesa crnogorske zajednice u Srbiji izražavamo zadovoljstvo što smo u društvu organizacija sa kojima dijelimo isti sistem vrijednosti. Solidarnost je uvijek bila snaga koja stvari pokrijeće naprijed i solidarnost je uvijek krasila Vojvodinu. 

Zahvaljujemo se LSV kao inicijatoru nečega što bi trebalo da predstavlja nukleus okupljanja progresivnih političkih subjekata i njihovih proevropskih politika.

Vojvođansko liberalno građanstvo, kao i vojvođanski narodi su uvijek bili dragulji u kruni svake moderne države u kojoj se Vojvodina nalazila, pa i Srbija to treba da prepozna.

Nenad Stevović, savjetnik za identitetska pitanja
Crnogorska partija



Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 2

Sedlarević: Srbija je visoko centralizovana država

BEOGRAD - Ustav Srbije je loš put koji izaziva mnogo nesreća i najekonomičniji pristup promeni takvog stanja je deaktiviranje pojedinih odredbi, rečeno je danas na okruglom stolu Yucoma povodom petogodišnjice usvajanja Ustava.
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.
Događaji | Ponedeljak, 07. 11. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba fotografija tri decenije od izgradnje Mosta slobode

NOVI SAD - Izložba fotografija, povodom obeležavanja 30 godina od izgradnje Mosta slobode, otvorena je danas u galeriji Foto kino i video saveza Vojvodine u holu Apolo centra na Trg slobode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook