Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.

LSV

Čapo je, zajedno sa još četvoro potpredsednika, svečano položio zakletvu pred poslanicima, na prvoj sednici Skupštine AP Vojvodine u novom sazivu. 

Na prvoj sednici potvrđeni su mandati svih 120 poslanika izabranih u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine, na izborima održanim 21. juna i 1. jula, i obrazovane su poslaničke grupe.

Dejan Čapo je jedan od šestoro poslanika sa izborne liste „Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsku Srbiju“. Rođen je 1978. godine i po zanimanju je magistar nauka industrijskog menadžmenta.


(SzILSV, 06.08.2020)




Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV za pet izbornih jedinica u Srbiji

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić istakla je da bi izborni zakoni, čije su izmene trenutno pred poslanicima, trebali da obuhvate i promenu broja izbornih jedinica. Ona je tokom načelne rasprave o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima navela da je Srbija jedna izborna jedinica i da u tome leži problem celog izbornog sistema.
Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

Izborni zakon u Srbiji je loš. Nedopustivo je da je iz Beograda duplo više poslanika, nego iz Vojvodine

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima koje će dovesti do smanjenja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook