Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

PODGORICA - Vladajuća partija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, održala je danas u Podgorici šesti stranački Kongres, a ujedno se u Crnoj Gori danas obeležava i peta godišnjica nezavisnosti. Od gostiju iz Srbije kongresu su prisustvovali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predvodio delegaciju LSV, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.

Čanak je, obraćajući se učesnicima kongresa, predsednika DPS Mila Đukanovića pozdravio na cnorogorskom jeziku sa "prešjedniče" i kazao da nije saglasan sa jutrošnjim ocenama iz beogradske štampe da su odnosi između Crne Gore i Srbije "na najnižem nivou".

(BILSV, 21.05.2011.)




Događaji | Sreda, 22. 06. 2011. | Komentara: 0

Obeleženo 70 godina od ustanka u Vojvodini i Jugoslaviji

NOVI SAD - Pod pokroviteljstvom potpredsednice Skupštine AP Vojvodine mr Maje Sedlarević, danas je u pokrajinskom parlamentu obeleženo 70 godina od ustanka naroda u Vojvodini i Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, 22.juna 1941. godine.
Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Održan okrugli sto na temu decentralizacije u organizaciji LSV i SPO

NOVI SAD - Složena zajednica kao Srbija ne može biti svedena na jedan uniformni sistem, a njena decentralizacija je osnova njene demokratizacije, istaknuto je danas na okruglom stolu "Decentralizacija: Država-Pokrajina-Lokalna samouprava, policentrični razvoj", koju su u Skupštini grada Novog Sada organizovale LSV i SPO.
Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook