Grujić posetio Arhiv u Sremskim Karlovcima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Grujić posetio Arhiv u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje, Slaviša Grujić, posetio je danas Arhiv u Sremskim Karlovcima, gde se u razgovoru sa zaposlenima uverio u stanje Arhiva u kojem se čuva preko dva i po miliona dokumenata.

LSV

Zgrada Arhiva podignuta je 1690. godine i sadrži kompletan arhiv karlovačkog magistrata, a pojedini primerci knjiga koje svedoče o istoriji, postoje samo u ovom zdanju. Neke knjige trebalo bi zaštititi, a pojedine ponovo štampati. Međutim, zgrada nije okrečena od 1970. godine, a knjige i spisi koji se ovde čuvaju, svakodnevno su izloženi vlazi. Potpuna rekonstrukcija ovog zdanja, kao da je neminovna, tako da ne čudi što je političarima, gostima i turistima, najčešće pokazivana samo naoko uređena fasada. Grujić je posetio i predsednika opštine Sremski Karlovci, Milenka Filipovića, a prema rečima članova pokrajinske administracije, svi projekti koji su bili ranije podržavani, dobiće opet podršku, dok je za neke nove, koji su zbog nebrige zapostavljeni pa aktuelizovani, potreban dogovor na republičkom nivou.
 

(BILSV, 11. 09. 2012.)



Događaji | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Hladnjača do kraja meseca

NOVI SAD - Montnranje rashladne i stalažne tehnike u hladnjači na Najlon pijaci napreduje iz dana u dan. Mada je rok za završetak radova 10. decembar, ukoliko ne bude snega, poljoprivredna roba će se moći skladištiti najverovatnije već krajem ovog meseca, najavio je za Dnevnik direktor JKP Tržnica Dušan Bajić.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležena 20-godišnjica rada Savetovališta za brak i porodicu

NOVI SAD - Svečana akademija, povodom 20 godina rada Savetovališta za brak i porodicu Centra za socijalni rad održana je danas i na njoj su predstavljeni rezlutati rada Savetovališta.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Veliki značaj socijalnog pristupa rešavanja problema

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je za emisiju "Politikon" zrenjaninske KTV televizije da, u poslednjih stotinak godina, od kada postoji ideja demokratske levice, socijalni pristup rešavanju problema u državi ima veliki značaj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook