Grujić: Nastavlja se dobra saradnja Vojvodine i Umbrije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 05. 2016. | Komentara: 0

Grujić: Nastavlja se dobra saradnja Vojvodine i Umbrije

NOVI SAD - Protokol o saradnji u istraživanju, zaštiti i promociji kulturnog nasledja i umetničkog stvaralaštva kao osnov za saradnju institucija kulture i nauke iz Vojvodine i italijanskog regiona Umbrije za period od 2016. do 2018. godine potpisan je danas u Novom Sadu.

 

Protokol su potpisali pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, upravnica Galerije Matice srpske mr Tijana Palkovljević Bugarski, direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Zoran Vapa i saradnik Zavoda za kulturu Vojvodine Dragan Ilić.

 

Sekretar Slaviša Grujić je istakao da je uspešna saradnja i obostrano poverenje bio osnov ovako dobrih rezultata, zbog čega se saradnja nastavlja jer je ona po svemu sudeći dobra za obe regije.

 

- Posebno mi je drago, što se proširuje, kako na Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, tako i na Zavod za kulturu Vojvodine, jer će time i rezultati biti bolji za obe strane - naglasio je Grujić i dodao da se tim benefitom dobija preporuka i za buduće saradnje.

 

- Osim toga, Umbrija kao italijanska regija pokazala sa kao dobar partner u ovom poslu i zato će projekat morati da ima podršku raznih institucija kulture, što je opet dobro kako za celu Srbiju, tako i za Vojvodinu - zaključio je Grujić.

 

Nakon potpisivanja od strane predstavnika srpskih institucija – partnera, Protokol će biti upućen na potpisivanje italijanskim partnerima: Ministarstvu kulturnih dobara i aktivnosti Italije – Regionalni sekretarijat za Umbriju, Opštine Peruđa – Sekretarijat za kulturu, turizam i univerzitet i Muzeja Umbrije – Nacionalne Galerije Umbrije. Nakon toga, pristupiće se realizaciji planiranih programa u naredne tri godine.

 

 (BILSV, 17. 05. 2016)




Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook