Grujić: Nastavlja se dobra saradnja Vojvodine i Umbrije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 05. 2016. | Komentara: 0

Grujić: Nastavlja se dobra saradnja Vojvodine i Umbrije

NOVI SAD - Protokol o saradnji u istraživanju, zaštiti i promociji kulturnog nasledja i umetničkog stvaralaštva kao osnov za saradnju institucija kulture i nauke iz Vojvodine i italijanskog regiona Umbrije za period od 2016. do 2018. godine potpisan je danas u Novom Sadu.

 

Protokol su potpisali pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, upravnica Galerije Matice srpske mr Tijana Palkovljević Bugarski, direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Zoran Vapa i saradnik Zavoda za kulturu Vojvodine Dragan Ilić.

 

Sekretar Slaviša Grujić je istakao da je uspešna saradnja i obostrano poverenje bio osnov ovako dobrih rezultata, zbog čega se saradnja nastavlja jer je ona po svemu sudeći dobra za obe regije.

 

- Posebno mi je drago, što se proširuje, kako na Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, tako i na Zavod za kulturu Vojvodine, jer će time i rezultati biti bolji za obe strane - naglasio je Grujić i dodao da se tim benefitom dobija preporuka i za buduće saradnje.

 

- Osim toga, Umbrija kao italijanska regija pokazala sa kao dobar partner u ovom poslu i zato će projekat morati da ima podršku raznih institucija kulture, što je opet dobro kako za celu Srbiju, tako i za Vojvodinu - zaključio je Grujić.

 

Nakon potpisivanja od strane predstavnika srpskih institucija – partnera, Protokol će biti upućen na potpisivanje italijanskim partnerima: Ministarstvu kulturnih dobara i aktivnosti Italije – Regionalni sekretarijat za Umbriju, Opštine Peruđa – Sekretarijat za kulturu, turizam i univerzitet i Muzeja Umbrije – Nacionalne Galerije Umbrije. Nakon toga, pristupiće se realizaciji planiranih programa u naredne tri godine.

 

 (BILSV, 17. 05. 2016)




Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Rebalans budžeta APV za 2020. je nastavak kršenja Ustava

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da je umanjenje budžeta AP Vojvodine današnjim rebalansom samo kontinuitet u kršenju aktuelnog Ustava Republike Srbije. 
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: LSV ne podržava rebalans budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta i prateće programe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook