Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 08. 03. 2014. | Komentara: 0

Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

SREMSKA MITROVICA - Na ovim izborima ne smemo dozvoliti da jedna stranka i jedan lider peruzmu dominaciju u čitavoj zemlji, poručio je sinoć u Sremskoj Mitrovici lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

- Razlog je vrlo jednostavan, ako dozvolimo da jedna stranka i jedan lider i jedan i tako dalje, preuzmu dominaciju, bićemo ugroženi. Bićemo ponovo ugroženi kao što smo bili – ukazao je Čanak.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ukazao je da je Sremska Mitrovica od nekada industrijskog, administrativnog, zdravstvenog i obrazovnog centra došla u situaciju da u njoj danas živi 5.000 stanovnika manje, da su plate ispod republičkog proseka, da se za 400 radnih mesta na konkursu prijavi 10 puta više ljudi, da je infrastruktura koja je građena iz samodoprinosa i dalje imovina Republike Srbije, a da se sud izmešta u opštinu gde je vladajuća stranka na vlasti.

On je napomenuo da će se LSV boriti za iste principe kao i prethodnih 24 godine, da će uvek govoriti ono što građani treba da znaju, a ne ono što žele da čuju. Istakao je i da će Liga nastaviti da insistira da NIS plaća rudnu rentu i poreze, makar kao i u Rusiji, a ne da se povećava PDV na namirnice i hranu za bebe, da se deca, koja imaju potrebe za tim, leče u inostranstvu, kao i da subvencije u poljoprivredi ne mogu dobijati samo veliki proizvođači.

(BILSV, 08.03.2014)



Događaji | Utorak, 24. 12. 2019. | Komentara: 0

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine i da se u Vojvodini ponovo živi pristojno i od svog rada, poruka je sa prve tribine Vojvođanskog fronta koja je održana u Novom Bečeju.
Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Muzej 20 21 - još jedna ustanova koja se osniva na prečac?

Veoma sam ponosan što je moj grad nosilac titule Evropska prestonica kulture 2021, ali da se titula 2021 navodi kao argument za brzopleto osnivanje nove ustanove – to ne stoji, kazao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook