Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 08. 03. 2014. | Komentara: 0

Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

SREMSKA MITROVICA - Na ovim izborima ne smemo dozvoliti da jedna stranka i jedan lider peruzmu dominaciju u čitavoj zemlji, poručio je sinoć u Sremskoj Mitrovici lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

- Razlog je vrlo jednostavan, ako dozvolimo da jedna stranka i jedan lider i jedan i tako dalje, preuzmu dominaciju, bićemo ugroženi. Bićemo ponovo ugroženi kao što smo bili – ukazao je Čanak.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ukazao je da je Sremska Mitrovica od nekada industrijskog, administrativnog, zdravstvenog i obrazovnog centra došla u situaciju da u njoj danas živi 5.000 stanovnika manje, da su plate ispod republičkog proseka, da se za 400 radnih mesta na konkursu prijavi 10 puta više ljudi, da je infrastruktura koja je građena iz samodoprinosa i dalje imovina Republike Srbije, a da se sud izmešta u opštinu gde je vladajuća stranka na vlasti.

On je napomenuo da će se LSV boriti za iste principe kao i prethodnih 24 godine, da će uvek govoriti ono što građani treba da znaju, a ne ono što žele da čuju. Istakao je i da će Liga nastaviti da insistira da NIS plaća rudnu rentu i poreze, makar kao i u Rusiji, a ne da se povećava PDV na namirnice i hranu za bebe, da se deca, koja imaju potrebe za tim, leče u inostranstvu, kao i da subvencije u poljoprivredi ne mogu dobijati samo veliki proizvođači.

(BILSV, 08.03.2014)



Događaji | Nedelja, 09. 12. 2012. | Komentara: 1

Somborci stigli kući posle 24 sata putovanja

17:30 BAČKI PETROVAC/SILBAŠ – Posle 24 sata putovanja, delegati i delegatkinje iz Sombora konačno su stigli svojim kućama! Ligaši iz Kule, Crvenke i Kruščića nadomak su svojih domova, pošto im je policija pomogla i u Odžacima pronašla prevoz do kuće.
Događaji | Nedelja, 09. 12. 2012. | Komentara: 2

Svi ligaši na bezbednom

11:40 BAČKI PETROVAC/SILBAŠ – I poslednji delegat Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Sombora koji je čekao lekarsku pomoć u zavejanom autobusu stigao je u osnovnu školu u Silbašu, tako da su sad svi delegati i delegatkinje na sigurnom. U školi nema hrane, pa je predsednik opštine Bački Petrovac obezbedio hranu, a i meštani su se ponudili da pripreme hranu za ligaše koji su noć proveli zavejani na putu Bački Petrovac-Silbaš.
Događaji | Nedelja, 09. 12. 2012. | Komentara: 0

Veća grupa zavejanih ligaša stigla do Silbaša

10:50 BAČKI PETROVAC/SILBAŠ – Delegati Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Sombora koji su napustili autobus stigli su do Silbaša. Prihvatni centar u ovom mestu bio je prepun ljudi iz automobila, autobusa i kamiona koji su noć proveli zavejani na putu, ligaši su se smestili u osnovnoj školi gde ih je pregledao lekar. Međutim, u školi nema hrane, pa se mole svi koji žive u ovom mestu da im pomognu hranom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook