LSV na demonstracijama povodom Nacionalnog dana Katalonije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV na demonstracijama povodom Nacionalnog dana Katalonije

NOVI SAD - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju predvodi generalni sekretar LSV Bojan Kostreš, nalazi se u Barseloni i danas je prisustvovala demonstracijama organizovanim povodom Nacionalnog dana Katalonije.

LSV

U glavni grad Katalonije delegacija LSV je otputovala na poziv partije republikanske levice ERC, a sa njima su i funkcioneri grupacije Evropske slobodne alijanse (EFA – European Free Alliance) u Evropskom parlamentu.

Kako prenosi portal autonomija.info, danas su na ulicama pored brojnih katalonskih zastava, uočene i zastave Vojvodine i LSV.

Demonstracije povodom Nacionalnog dana Katalonije, Diade, organizovane su u znak podrške političkim zatvorenicima i za priznavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije od Španije, a organizatori su saopštili da večeras očekuju million ljudi na ulicama.

(BILSV, 11.09.2018)



Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.
Događaji | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

U Zrenjaninu predstavljen "Pojmovnik decentralizacije"

ZRENJANIN - U zrenjaninskoj Gradskoj kući predstavljen je "Pojmovnik decentralizacije", publikacija koju je nedavno objavila Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.
Događaji | Nedelja, 27. 11. 2011. | Komentara: 1

Prekrečen mural sa likom Ratka Mladića

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu, u sklopu akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečen mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, a lider LSV Nenad Čanak istakao je tom prilikom da takve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje, kako je naveo,  drugačije ne može ni da pritumači.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook