Nemar prema kulturnom dobru Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0

Nemar prema kulturnom dobru Vojvodine

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović očekuje odgovor od predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora i Dragane Milošević, sekretarke Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a u vezi sa vrednim materijalom Muzeja Vojvodine. 

LSV

Tokom poplava početkom avgusta 2018. godine voda je ušla u depoe Muzeja Vojvodine u zgradi Muzeja revolucije. U tim depoima čuva se celokupan materijal nekadašnjeg Muzeja socijalističke revolucije Vojvodine. Nepreduzimanje bilo kakvih mera nakon te poplave do dana današnjeg dovelo je do pojave zaraze u vidu raznih bakterija, gljiva i buđi, na većini predmetima u depoima. Samim tim, nemoguć je rad sa predmetima i istraživačima koje se obraćaju tom odeljenju (Odeljenje za savremenu istoriju).

Jovanović je u pisanom obliku tražio i odgovore na pitanja da li je tačno da do danas, skoro godinu dana kasnije, ništa nije urađeno po ovom pitanju, čak ni izmeštanje materijala iz neuslovnih depoa, niti hemijskih tretmana istog. A ako kojim slučajem i jeste, koje konkretne mere su preuzete i da li je nadležni sekretarijat upoznat sa ovim problemom.

(SzILSV, 26.06.2019)



Događaji | Petak, 16. 04. 2021. | Komentara: 0

Sastanak LSV u Beloj Crkvi

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, predsednik Izvršnog odbora Saša Šućurović i sekretarka Izvršnog odbora Nataša Lalić posetili su  opštinski odbor LSV u Beloj Crkvi.
Događaji | Četvrtak, 17. 12. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front ne podržava budžet AP Vojvodine za 2021. godinu

Poslanička grupa Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija neće podržati predloženi budžet AP Vojvodine za 2021. godinu i programe iz oblasti poljoprivrede o kojima je danas raspravljano u vojvođanskoj skupštini.
Događaji | Četvrtak, 05. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Nenad Čanak izabran je za predsednika Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju u vojvođanskoj skupštini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook