Nemar prema kulturnom dobru Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0

Nemar prema kulturnom dobru Vojvodine

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović očekuje odgovor od predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora i Dragane Milošević, sekretarke Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a u vezi sa vrednim materijalom Muzeja Vojvodine. 

LSV

Tokom poplava početkom avgusta 2018. godine voda je ušla u depoe Muzeja Vojvodine u zgradi Muzeja revolucije. U tim depoima čuva se celokupan materijal nekadašnjeg Muzeja socijalističke revolucije Vojvodine. Nepreduzimanje bilo kakvih mera nakon te poplave do dana današnjeg dovelo je do pojave zaraze u vidu raznih bakterija, gljiva i buđi, na većini predmetima u depoima. Samim tim, nemoguć je rad sa predmetima i istraživačima koje se obraćaju tom odeljenju (Odeljenje za savremenu istoriju).

Jovanović je u pisanom obliku tražio i odgovore na pitanja da li je tačno da do danas, skoro godinu dana kasnije, ništa nije urađeno po ovom pitanju, čak ni izmeštanje materijala iz neuslovnih depoa, niti hemijskih tretmana istog. A ako kojim slučajem i jeste, koje konkretne mere su preuzete i da li je nadležni sekretarijat upoznat sa ovim problemom.

(SzILSV, 26.06.2019)



Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook