Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Jedna od značajnijih građevina u Zrenjaninu, kuća Stevana Bukovca, sagrađena davne 1905. godine, koja je svojim položajem i fasadama naglasila čelo bloka i staru regulaciju na isticanju najstarijih gradskih saobraćajnica, uskoro će biti renovirana, pise dansnji Dnevnik.

Dejan Capo

Obnova i sanacija objekta započeta je zahvaljujući saradnji grada Zrenjanina i Javnog preduzeća Gradska stambena agencija. Direktor ovog preduzeća Dejan Čapo izjavio je da je pripremljena tehnička dokumentacija, da je urađen projekat, da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika, odnosno mere tehničke zaštite, kao i da je sprovedena javna nabavka.

– Najbolja ponuda došla je od grupe ponuđača iz Beograda – „Nikovid kompanije“ i „Ornament invest inženjeringa“, a iznosila je 7.993.000 dinara. Sanacija i adaptacija obuhvatiće radove na krovu: zamenu letvi, crepa i limenog dela krova, zatim fasadersko-zidarske, odnosno radove na malterisanju, gipsanim ornamentima i elementima koji krase zgradu, nakon čega će uslediti molersko-farbarski poslovi – objasnio je Čapo, i dodao da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi potrajati sledeća dva meseca.

(BILSV, 17.12.2011.)



Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.
Događaji | Petak, 18. 11. 2011. | Komentara: 0

Prvi priključci za kanalizaciju u Kaću

KAĆ - Prvo domaćinstvo u Kaću povezano je na kanalizaciju, čime je i zvanično, nakon trogodišnjih radova, počelo priključenje kuća na novoizgrađenu sekundarnu kanalizacionu mrežu u ovom naselju.
Događaji | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Predstavljen novi dispečerski centar hitne pomoći

NOVI SAD - Novi dispečerski centar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć predstavljen je danas u ovoj ustanovi i on bi trebalo da unapredi rad službe hitne pomoći. Modernizovan centar skraćuje vreme odziva hitne službe, trijaže pacijenta, smanji mogućnost greške pri unosu relevantnih podataka, smanji potrebno vreme lociranja slobodnog vozila i vreme za odlazak vozila na teren.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook